onsdag 5 maj 2010

Föda för kropp och själ

Intensiva dagar i goda vänners lag innebär god mat. Följande läckerheter serverades i Evas Gästgiveri förra veckan som ett samarbete mellan värdinnan själv och två gästande stjärnor.

Hemmagjord sushi med kallrökt lax, purjomajonäsörtröra, paprika och gurka i olika varianter och kombinationer.


Brunch bestående av våfflor med vispgrädde och hallonsylt, karelska piroger med äggsmör, hälsosmoothie med jordgubbar, banan och bran flakes samt två olika sorters bulla. Därtill kaffe, te, bär och frukter.


Krämig räksoppa enligt farmors recept fritt efter Peter Harryson, med räkor, riven morot, laxfärskost och crème fraîche toppat med dill och gräslök. Mascarpone- och pestobatong.

2 kommentarer:

miriam sa...

åh, vad härligt! hemlagad sushi är såå gott. har du testat med avocado, det passar väldigt bra det också!

Eva sa...

Avocadosushi låter riktigt gott! Det ska jag göra nästa gång. Tack för tipset. :)